Alister Spence, Joe Williamson & Christopher Cantillo: Curve

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alister Spence er en australsk jazzpianist og –komponist. En entreprenant type, der får idéer, bygger op og selv sikrer, at konstruktionerne står tilbage – realiseret. Således også projekt Curve, der er en plade med moderne, lettere avantgardistisk triojazz. Med sig i studiet har Alister Spence haft den canadisk fødte bassist Joe Williamson og den svenske trommeslager og percussionist Christopher Cantillo.  Dén trio har spillet sammen i tolv år og tidligere udgivet ét album. Begin udkom i 2014 og fik en begejstret modtagelse. Men 2’eren, Curve, som nu er aktuel, er faktisk indspillet før debuten. Det er med andre ord en indspilning fra trioens helt unge dage, der nu viser, hvor få sprækker i samarbejdet der allerede den gang var. Musikken er kompleks, uforudsigelig og overrumplende – i lange stræk som tågede landskaber af måske kulturhistorisk betydning; i andre lange træk som udslip af lyd fra industrielle foretagender – til denne sidste kategori hører f.eks. et nummer som Slow Spin.

***  /  Alister Spence Music  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share