Fergus McCreadie: Forest Floor

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Fergus McCreadie er pt. en af Skotlands mest markante jazzmusikere. Pianisten med den ekspressive profil bekræfter bare med sit nye album, Forest Floor, at udsagnet den dag i dag er uomtvisteligt. Sammen med bassisten, David Bowden, og trommeslageren, Stephen Henderson, positionerer han sig således endnu engang i pole-position med en moderne form for triojazz, der i momenter er pågående, i andre melankolsk tilbageholdende, men aldrig kedelig, forudsigelig eller éndimensionel. Den originale musik er helt generelt sprudlende, melodisk tilgængelig og dog så farverig og nuanceret, at kulørerne smitter af. Man kan ikke som lytter forblive indifferent. Et nummer som Morning Moon er eksempelvis mesterligt – på én gang helt enkelt og farverigt. Personligt suges jeg ind i nummerets fortælling – morgenstemningen, naturoplevelsen. Albummet som helhed er inspireret af naturen / landskaberne og blander behændigt den moderne jazz med skots folkemusik – selv om man skal være mere end almindeligt velbevandret udi den skotske tradition, for at kunne høre, hvornår den slår igennem.

*****  /  Edition Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share