Randi Pontoppidan & Povl Kristian: Life in Life

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Randi Pontoppidan er en af dansk avantgardemusiks fremmeste udøvere, en teknisk dygtig og meget vidtfavnende lydkunstner, komponist og vokalist. Hun har optrådt som solist og i mange vidt forskellige konstellationer, men i min optik er hendes nye samarbejde og plade med filmkomponisten og pianisten Povl Kristian hendes hidtil mest interessante. Måske fordi Life in Life er mere filmisk, mere tilgængelig. Åbningsnummeret, Opening, og det følgende nummer, Crossing the Rubicon, er magnetiske. De åbner begge med Kristians svagt slørede, men smukt vemodige klaverspil og tilføjes snart Pontoppidans klokkespil og ordløs sang, som giver de pågældende numre – ja, materialet som helhed – en sakral karakter. Udtrykket er minimalistisk og netop magnetisk, sært inciterende og smukt. I den forstand synes Pontoppidan og Kristian sammen at åbne vertikale forbindelser til noget højere og større, noget decideret guddommeligt. Hvert eneste nummer på deres fælles album holder niveau. Og det interessante er, at de alle er komponeret i studiet og indspillet uden efterfølgende at blive rettet til med overdubs.

*****  /  Chant Records  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share