Ori Dagan: Click Right Here

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jazzkomponisten og –vokalisten Ori Dagans nye album, Click Right Here, er på mange måder atypisk. Vel er den canadiske kunster genremæssigt ude i noget, der er afprøvet – materialet er forholdsvis konventionelt, om end originalt (dette er hans første album helt og holdent med eget materiale) – det er vokal- og swingjazz fremelsket af en sanger og et stort orkester – men samtidig er der noget forfriskende nyt og ukonventionelt over både hans sangtekster og den faktiske fremførelse. Sangteksterne kredser for det første om digitale / sociale medier og om brugen heraf – og for det andet er både tekster og fremførelse rundet af humor, ironi og distance, hvilket næsten fremgår af sangtitler som Clicked on Romance, My Finger Slipped, Hashtag World, Googleable og The Social Media Tango. Personligt har jeg svært ved at afgøre, om jeg skal grine eller tage det hele alvorligt. Jeg svinger mellem yderpunkterne. Men det er måske også hans mål. At jeg som lytter skal udspændes i uklarheden. Jeg er ikke i tvivl om Ori Dagans kvaliteter som sanger eller for den sags skyld om hans sidemens kvaliteter som instrumentalister. Men jeg har alligevel svært ved at koble mig på hans sange og stil. Bedst finder jeg mig til rette i nummeret Rebirth of the Cool, der bl.a. er en smuk hilsen til Cole og Monk m.fl.

***  /  Scat Cat Productions  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share