Felipe Salles: Tiyo’s Songs of Life

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der knytter sig en ret enestående historie til dette nye album fra Tapestry Records. Musikken er skrevet af tenorsaxofonisten, Tiyo Attallah Salah-El, som i størstedelen af sit liv sad fængslet på livstid i Pennsylvania. En række lovbrud havde tilsammen ført til livstidsdommen, og af den nåede han at afsone små 50 år, før han i 2018 døde. Der – bag tremmerne i USA – havde den afroamerikanske krigsveteran (som blev hårdt såret i krigen i Korea og af samme grund fik en medalje af den amerikanske hærledelse) helliget sig to opgaver: 1) kampen for afskaffelse af fængselsstraffe og 2) skabelsen af fri musik. Det er kompositioner fra fængslet, som den brasilianske (i USA bosiddende) tenorsaxofonist, komponist og arrangør, Felipe Salles, nu har indspillet – sammen med pianisten Zaccai Curtis, bassisten Avery Sharpe og trommeslageren Jonathan Barber. Musikken har – i kvartettens versionering – en forunderlig livskraft og styrke, jf. albummets titel. Her er ingen tristesse, kun kærlighed, venskab, samvær og varme. Og varmen – den udgår i dén grad fra kompositionerne, men altså også fra Felipe Salles’ tenorsaxofon. Hør bare en ballade som My Love is Deep Inside, og du vil forstå, hvad jeg mener.

****  /  Tapestry Records  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share