Mathias Heise Quadrillion: Quadrillion

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske komponist og –mundharpenist, Mathias Heise, kaldes ofte ”verdensmester” i kromatisk mundharpe. Det med ”verdensmester” må nok være uofficielt, men der er ingen tvivl om, at Mathias Heise er en mesterlig betvinger af netop dét instrument. Eller om, for den sags skyld, at han er en mesterlig skaber og udøver af moderne jazz og en mester udi sammenspillets kunst. Med bandet, Quadrillion, har han – siden bandets pladedebut i 2015 – med albummet Sudden Ascent – endda ikke bare etableret, men også udbygget sit værd med et forfriskende nyt, særegent, musisk univers, der genremæssigt må betegnes som et livgivende og energisk miks af funk, rock og jazz. Man kunne også kalde hans og bandets musik fusion! Under alle omstændigheder har det den kromatiske mundharpe placeret centralt i lydbilledet. Men musikken på også konstellationens tredje album vidner, som antydet, også om et fremragende sammenspil. Mathias Heise – som også spiller keys – guitaristen Mads Christensen, bassisten David Vang og trommeslageren Aksel Stadel Borum fremstår reelt som et match made in heaven. For musikken på Quadrillion er overbevisende, teknisk og kunstnerisk stringent og eminent. Af de i alt otte numre vil jeg fremhæve Soft Mind og Carsten kalder som særligt formfuldendte. Og når albummet rundes af med euforiske Hopeful Monsters – hvorpå kvartetten er blevet udvidet til en nonet – så er der altså ikke et øje tørt hos denne anmelder. Heise og hans sidemen demonstrerer i førstnævnte nummer en sans for skønheden og balladen, i sidstnævnte en sans for den mere hårdtslående funk.

****  /  Giant Sheep Music  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share