Brian Landrus: Red List

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske barytonsaxofonist og basklarinettist Brian Landrus har spillet med mange store navne – The Temptations, The Four Tops, The Coasters, The Drifters og Martha Reeves – for bare at nævne nogle få. Men i de senere år er hans karriere gradvist drejet i retningen af udvikling af egne værker – han komponerer, indspiller og turnerer med eget materiale, og hans foretrukne genre har mere og mere antaget karakter af jazz/fusionsjazz og/eller et crossover mellem jazz og andre genrer som eksempelvis reggae. Hans nye album, Red List, er hans 11. som kapelmester. Og albummet vidner vitterligt om, at han er en komponist og musiker på vej op og frem og ud. Materialet er særegent, båret af en heftig energi og en tung bund skabt af Brian Landrus selv. Men nok så væsentligt – han har samlet en uhyre stærk gruppe bag sig, som i den grad bidrager. Det er trombonisten Ryan Keberle, tenorsaxofonisten Ron Blake, altsaxofonisten Jaleel Shaw, trompetisten Steve Roach, guitaristen Nir Felder, bassisten Lonnie Plaxico, percussionisten John Hadfield, pianisten Geoffrey Keezer og vokalisten Corey King. Sammen har de skabt et groovy univers, der er aldeles medrivende, teknisk overskudsbetonet og kunstnerisk raffineret og råt.

*****  /  Palmetto Records  /  73 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share