Miró Henry Sobrer: Two of Swords

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge trombonist, Miró Henry Sobrer, er født, opvokset og bosat i USA, men hans families rødder er i Catalonien i Spanien. Og da faderen, Josep Miquel ”Pep” Sobrer, i 2015 døde (efter tre årtier som professor i spansk og portugisisk ved Indiana University), opstod trangen til at søge tilbage til rødderne. Two of Swords er således Miró Henry Sobrers hyldest til faderen – et debutalbum, der tekstuelt og musisk tager afsæt i faderens glæde ved catalansk poesi (som på catalansk var forbudt under Francos styre) og i faderens bog om fortolkningen af tarotkort. I den forstand er Two of Swords som en cyklus – et helt værk med et gennemgående tema. Og – lad mig sige det lige ud – albummet er så vellykket og overbevisende, at det er vanskeligt at forstå, at det er Sobrers første! Men klart er det, at han virtuost formår at kombinere sine egne instrumentale musikstykker (der emmer af æstetisk udsyn) med oplæsninger / recitationer fra faderens helt, den catalanske poet Frederic Mompous tekster. Sobrer hører musikken i teksterne og formår at bringe teksterne i spil i sin musik. Det er meget imponerende.

****  /  Patois Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share