Robert Diack: Small Bridges

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Robert Diack er et canadisk kompositions og –trommefænomen, og Small Ridges er hans andet album – et foruroligende og forunderligt album, hvorpå den moderne elektroakustiske jazzmusik synes at hilse på blandt andre Philip Glass. Musikken forekommer mig kompromisløs, fokuseret og stringent – frembragt som den er (på basis af Diacks nye, origianale kompositioner) af en besætning, der udover Diack på trommer og synths består af Patrick O’Reilly på guitar, Jacob Thompson på klaver og Brandon Davis på bas. Samtidig med, at musikken er fokuseret og stringent, er den også vidtfavnende og genreudfordrende – den er moderne jazz, kammerjazz, fusion, postrock, elektronisk musik og country på én og samme gang. Men til trods for dét og originaliteten, tænker jeg fra start – d.v.s. fra det bevidsthedsudvidende åbningsnummer, Hollow – at det fascinerende album hilser på flere ny-klassiske komponister og rocksnedkere. Small Bridges byder på musik af høj kvalitet, teknisk såvel som kunstnerisk. Det er et album, jeg får lyst til at lytte til igen og igen.

****  /  Lapsefall  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share