Brûlez les meubles: Tardif

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Brûlez les meubles er et canadisk jazzprojekt, der kan variere i besætning. Men som udgangspunkt består det af de to komponister / musikere – Louis Beaudoin-de la Sablonnière (elektrisk guitar) og Éric Normand (akustisk og elektrisk bas). På deres nye album, Tardif (som er ét ud af to, der udkommer dags dato) spiller de en minimalistisk og lettere abstrakt form for neojazz – et cross over, fristes jeg til at sige, mellem jazz, fusion, freejazz, avantgarde og rock – og det vel at mærke med en kvartet, der i øvrigt består af Jean Derome (altsaxofon og fløjte) og John Hollenbeck (trommer). Det, de fire skaber, er sofistikeret og komplekst; vanskeligt tilgængeligt og alligevel ”aflæseligt” eller enkelt. Et nummer som Journée pédagogique er fremragende – det trækker på syrerock og avantgarde, er vedkommende og markant. Andre numre forekommer mig at være som skitser snarere end færdige størrelser. Men uanset hvad – så er der noget insisterende over de fires frembringelser. Og dét er fascinerende.

***  /  Circum-Disc  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share