Jesper Thilo: 80 – Live at Jazzcup

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den kendte, danske jazzsaxofonist, Jesper Thilo, har rundet de 80 år, og det har han markeret med sit livs første live-album, 80 – Live at Jazzcup – et live-album, der byder på versioneringer af etablerede ballader såsom Johnny Greens Body and Soul, Hoagy Carmichaels Stardust og Walter Gross’ Tenderly. Med sig på scenen i den lille, københavnske jazzklub har Jesper Thilo haft pianisten Søren Kristiansen, bassisten Daniel Franck og trommeslageren Frands Rifbjerg. Og sammen har de fire begavelser skabt en – kapelmesterens alder taget i betragtning – overraskende dynamisk jazzplade, der i flere passager næsten har stoflig karakter. Når jeg f.eks. hører Jesper Thilo spille klarinet i en versionering af Ted Shapiros If I Had You, så tænker jeg – hvor er det fascinerende, at han på én gang kan have så megen tyngde og rutine og så åbenlyst megen nysgerrighed. Nævnte versionering, ja, hele Thilos live-album emmer af kærlighed til jazzen, af åbenhed og nysgerrighed og samtidig rutine og tyngde. Og teknisk? Ja, der er live-albummet præget af en stoflig og sans for det taktile. Åbenlyst takket være Thilo.

****  /  Stunt Records  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share