Dissing, Las & Cross: Copenhagen Skyline

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

På forhånd er der én sang på Dissing, Las & Cross’ nye album, Copenhagen Skyline, der tiltrækker sig opmærksomhed. Det er nummeret, More Than Flesh And Blood Can Bare, som er skrevet af Bob Dylan.

Dylan har aldrig selv indspillet nummeret, men han har givet Billy Cross det – måske som en form for tak. Cross var således sidst i 70’erne fast guitarist i Dylans orkester, og efter sigende en meget habil en.

Nu kan alle vi andre så, for første gang, høre Dylans hidtil upublicerede tekst udlagt af danske Dissing, Las & Cross, der ikke, som man umiddelbart kunne tro, er en trio, men en kvartet med to gange Dissing (Rasmus og Jonas), Las (med efternavnet Nissen) og (Billy) Cross. De fire har i de sidste par år jævnligt mødt hinanden og arbejdet sammen om fælles projekter – som primært har taget afsæt i deres fælles kærlighed til den amerikanske folkemusik. Det er den kærlighed, der har resulteret i studiealbummet.

Jeg antager, at (den oprindeligt) amerikanske Billy Cross har haft sværest ved at styre sin passion. I hvert fald er materialet på Copenhagen Skyline helt og holdent skrevet af ham – bortset fra More Than Flesh And Blood Can Bare og et enkelt andet Dylan-nummer, Legionnaires Disease. Jeg vil dog ikke udelukke, at Dissing & Las også er passionerede – for den americana, kvartetten her bringer til torvs ligger også i forlængelse af den oprindelige trios virke. Uanset hvad er der i albummets musik tydelige referencer til / inspiration i navne som Dylan, Willie Nelson og Hank Williams. Tonesproget er – som forbilledernes – tydeligt amerikansk, stilen konventionel. Så konventionel, at Dissing, Las & Cross både tekstuelt og kompositorisk / arrangementsmæssigt nærmer sig klichéen om den ensomme mand, der tilbagelægger kilometer efter kilometer på ”the highway”, alt imens han kæmper med sin ensomhed, længsel, ja, skæbne. Det hele er håndholdt, iklædt jeans og alvorlige miner og balancerer mellem americana, rock, country og blues. 

***  /  Bessie Productions  /  34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share