Old Man Blues: Ready for Fun

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hvad de færreste tænker er, at mange musikere – for at tjene til føden og huslejen – har andet arbejde ved siden af det kunstneriske. Men dét er tilfældet, også her: Michael Krogsgaard aka ”Right Hand Buddy” – manden bag Old Man Blues og pladeselskabet, Hookfarm – er således overlæge på Bispebjerg Hospital og altså ikke en mand, der konstant er ude at optræde. Han har andet at se til. Men interessen for musik har han altid haft. Han har f.eks., om nogen, sat sig ind i, hvad Bob Dylans bagkatalog rummer – Krogsgaard har skrevet en meget væsentlig Dylan-diskografi – og han har tilbage i ’70’erne selv ejet et pladeselskab, Hookfarm, som f.eks. udgav to LP’er med C.V. Jørgensen. Pladeselskabet gik konkurs i 1980 – måske fordi Krogsgaard satsede mere på lægestudierne end på det kunstnerisk/merkantile – men 33 år senere generhvervede Krogsgaard selskabet, og sidste år udgav han oven i købet med Old Man Blues sin egen debut-EP, Ready for Fun. Og nu, bare syv måneder efter, udsender Krogsgaard og hans Old Man Blues et dobbelt-album, som også hedder Ready for Fun. Det rummer i alt 13 blues-/garagerock-/surf-ballader, herunder de fire numre fra EP’en. Og jeg må sige, at det klæder musikken at tiden trækkes ud. EP’en var jeg ikke begejstret for. Musikken herpå var ganske vist lige på, skramlet og bulet, bevidst uden de store raffinementer – hvilket for så vidt var godt – men ”Right Hand Buddys” kvaliteter som sanger og sangskriver lod altså noget tilbage at ønske. Derfor er det også en bet, at de fire numre fra EP’en er hentet med over på dobbelt-albummet. Men jeg bliver formildet af, at andre numre på dobbelt-albummet lyrisk/æstetisk løfter oplevelsen. Et glædesudbrud skal især tilfalde nummeret #WeToo, der med sangerinden Reeta og organisten Dan Hemmer i særligt fremtrædende positioner farvelægger musikken med klare, vandfaste kulører. Udover nævnte musikere medvirker på dobbelt-albummet Niels Kaarsberg på guitar og kor, Flavia Couri på guitar, bas, piano, mellotron & kor, Christian Sievert på guitar, Kenn Lending på guitar, Valentin Kruse på guitar, Torsten Bacher på bas, Sigurd Haugland på bas, Martin Couri på trommer, percussion & kor, Mads Tornemark på trommer, slagtøj &
klaver og Ib Bergmann på trommer, congas & harmonika. Og jeg må sige, at konstellationen som helhed – støtter smukt op om Michael Krogsgaard aka ”Right Hand Buddy”. Stadig er der noget tilbage at ønske, men lytter man til samtlige 75 minutter mere end én gang, hører man også instrumentale ornamenter, detaljer og raffinementer, der netop formilder. I et nummer som Dawn hører jeg den inspiration, Krogsgaard har hentet hos Bob Dylan. Dét nummer er dobbelt-albummets bedste.

***  /  Hookfarm  /  75 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share