Avishai Cohen: Sensitive Hours / Shaot Regishot

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Israelsk/amerikanske Avishai Cohen er en stor jazzmusiker. Han er kontrabassist. Har base i New York. Og indgår i flere forskellige konstellationer. Hans bagkatalog er facetteret, eklektisk. Men som udgangspunkt består det af en særegen innovativ og moderne, ”amerikansk” form for østkystjazz. Bemærkelsesværdigt har Avishai Cohen imidlertid altid holdt fast i sit jødisk/israelske afsæt. Af og til dukker der således klare strejf af det jødiske tonesprog op i hans musik. Nogle gange endda meget markant. Således også her – på hans nye album, Sensitive Hours (eller Shaot Regishot, som det hedder på hebraisk) – der langt hen ad vejen adskiller sig fra hans tidligere udgivelser, idet han til det også har skrevet tekster og selv synger. Det har han før gjort, men Sensitive Hours eller Shaot Regishot har alligevel en mere stringent profil. Avishai Cohen har skrevet det hele og meget klart ladet sig inspirere af jødisk/israelsk traditionel musik. Udtrykket er som et møde mellem den moderne, melodiske jazz og den jødisk/israelske tradition/folk. Alle sange synges på hebraisk, nogle giver associationer til kald til bøn (det gør f.eks. Shalom Aleichem), andre til mindre andægtige ting. Men fælles for alle er, at de viser nye sider af Avishai Cohens vidtfavnende kunst. At han selv både spiller kontrabas, el-bas, klaver og keys – og synger – er én ting. Noget andet er, at han selvfølgelig har samlet sig et sublimt hold af sidemen omkring sig – heriblandt trommeslageren Mark Guiliana, pianisten Shai Maestro og oud-betvingeren Amos Hoffmann. Sensitive Hours er med konstellationen, der tæller hele 32 musikere, blevet et uomgængeligt værk i Avishai Cohens omfattende produktion.

*****  /  Razdaz/Naive  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share