Tina Hartt: Absence of You

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sangeren, musikeren og komponisten, Tina Hartt, stammer fra den fransktalende del af Canada, nærmere bestemt Montreal. Og dét slår igennem på dette nye, altovervejende frankofile album. Tina Hartt har i løbet af sin karriere kunstnerisk været vidt omkring – hun har optrådt i rocksammenhænge og på gospelscenen – men i de senere år, efter at hun er flyttet til Calgary, har hun valgt at fokusere på vokaljazzen – den mere traditionelle og konventionelle og på de gamle, etablerede, franske chansons / viser. Meget sigende er materialet på hendes nye album, Absence of You, da også et miks af egne sange og af andres; et miks af nye og af gamle jazzsange og chansons. Blandt hendes egne vil jeg fremhæve sangene, Trust Your Heart og Absence of You som vellykkede. Fra rækken af lånte fjer vil jeg fremhæve versioneringerne af bl.a. Charles Aznavours og Jacques Plantes La bohème, Jacques Brels Ne me quitte pas og Louis Guglielmi Louguy og Edith Piafs La vie en rose. Det hele formidler hun med et bevidst gammeldags raffinement, et åbenlyst, teknisk overskud og en aldeles forførende charme.

****  /  Eget selskab  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share