Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola: Sølvstrøk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Skotske Sarah-Jane Summers og finske Juhani Silvola er et virkelig forunderligt match. Hun er en eminent violinist, han en eminent guitarist, og det er kun glædeligt, at de og deres innovative kammerorkester, Sølvstrøk, har eksisteret i mere end ti år. De to og deres kammerorkester, som består af folkemusikere og klassiske musikere fra Norge (alle er medlemmer af Oslo Kammerorkester), har skabt et særegent, kraftfuldt og frydefuldt lydlandskab. På deres nye album, Sølvstrøk, spiller Summers og Silvola fem af deres egne kompositioner og fem traditionelle folkemelodier, som de har genskrevet / omarrangeret. Og ud af det – og det, der må have været lykkelige omstændigheder i studiet – er kommet et aldeles sublimt album med musik, der flot balancerer mellem folkemusikken og kammermusikken. At nogle af musikstykkerne har mere end 400 år på bagen og andre er helt nye giver ikke problemer. Det hele hænger sammen i ét landskab, der drager. Selv bliver jeg draget af det gennemgående lydlandskab og mere specifikt af musikstykker som Morning Prayer og Donald Morison.

*****  /  Heilo Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share