Jakob Park Trio: Life in a Major Key

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er født i Sydkorea, men vokset op i Danmark, hvor han også som ung/voksen er blevet uddannet som pianist og komponist, blandt andet. Jeg vil vove den påstand, at der i hans musik, der i dette tilfælde må genrebetegnes som en lys og let form for moderne triojazz, både anes nordiske og asiatiske træk. Musikken er legende, i momenter minimalistisk og stram, men mest af alt legende – hvilket får dette femte albums titel, Life in a Major Key, til at give mening. Parks trio består foruden ham selv af bassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Morten Lund. Herudover gæsteoptræder sangerinden Clara Vuust og saxofonisten / fløjtenisten Nicolai Schultz. Genremæssigt skaber konstellationen på baggrund af Parks kompositioner en gang smooth triojazz, men dynamisk låner konstellationen også fra poppen. Det kunstneriske sigte synes således at være at nå bredest muligt ud. Og det er både en kvalitet og det modsatte – en kvalitet, fordi musikken fremstår strømlinet og tight; det modsatte, fordi den i passager (synes jeg) fremstår kalkuleret snarere end påtrængende. Efter nogle melankolske udgivelser – Hymns To Melancholia fra 2015 og Cinematic Jazz Tales fra 2020 – må Park have haft brug for at opsøge og / eller udvise livsglæde og kraft. Men for mig bliver udtrykket også en my upersonligt.

***  /  ARC Recordings  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share