Balamuc: Tarkabarka

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Balamuc er et internationalt orkester, som spiller de nomadiske sigøjneres musik – en på mange måder traditionel form for musik, som tager afsæt i det tonesprog, der udspringer af sigøjnernes folkesange og danse i Bulgarien, Ungarn og Rumænien. I spidsen af orkesteret står ungarske Agnes Branner (sang og violin), som synger i den gamle, romanske dialekt, der hedder beás. Men med sig har hun også et orkester bestående af irske Alison Gleasure (cello), britiske Jonathan Clayton (kontrabas, orgel, m.m.), new zealanske Luke Tremlett (guitar), franske Marie Faucher (klarinet), britiske Paul Brett (trommer, tamburin, jødeharpe m.m.) og tyrkiske Semra Bulut (darbuka, tamburin m.m.). Og sammen skaber de syv musikere altså en forrygende, troværdig og medrivende form for musik. Tarkabarka er således et helstøbt album, om end nummeret Tutti Frutti / Balamouk fremstår som særlig godt. Interessant er det også at høre Gloomy Sunday, der er kendt i jazzkredse, men som oprindeligt er en ungarsk sigøjnerballade. Og under alle omstændigheder – Agnes Branner og Balamuc gør en aldeles solid, tekniske overskudsbetonet og kunstnerisk ihærdig indsats for genren.

****  /  Eget selskab  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share