James McGowan Ensemble: Reaching In

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzpianist og –komponist, James McGowan, har sat sig et mål: han vil skabe et stort, visionært, konceptuelt værk, hvori kammermusik, jazz og spoken word flettes sammen i en sammenhængende ny, original suite, der vil spænde over to album – Reaching In, som nu foreligger, og Reaching Out, som udkommer i 2024. Med sig i studiet har han til første album haft sin Modasaurus fusionskvartet og den klassiske Despax Quartet plus det løse. Og ud af sammenrendet af kunstnere er der foreløbigt kommet ét album, som vitterlig er tænkt stort. Reaching In rummer 16 numre, der tilsammen fremstår som et hele – eller rettere: første halvdel af et hele. Værket er poetisk, lyrisk, på én gang smukt og pågående, voldsomt og vederkvægende. Og ind imellem er der altså, som i tilfældet Inner Child og Inner Peace perler blandt numrene. De nævnte numre er de enkleste, men også mest helstøbte numre – perler, der er som heller i den lidt kaotiske bevidsthedsstrøm, værket som helhed ellers fremstår som.

****  /  Eget selskab  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share