Jeppe Zeeberg: Occasionally, Good Things Do Happen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Occasionally, Good Things Do Happen er den danske pianist og komponist Jeppe Zeebergs ottende udgivelse i eget navn. Men… nok lægger han som kunstner selv navn til albummet, men hans originale musik forløses af hans faste kvartet, The Absolute Pinnacle of Human Achievement (bestående af Henrik Olsson på guitar, Casper Nyvang Rask på guitar og bas og Søren Høi på trommer og slagtøj) og et antal gæster (Julie Kjær på fløjte og altsax, Ned Ferm på tenorsax, Erik Kimestad på trompet, Petter Hängsel på trombone og blokfløjte og Oliver Laumann på trommer) – en personsammensætning, der giver metalliske gnister. Zeeberg, der også er kendt for sit engagement i grupperne, Horse Orchestra og Dødens Garderobe (og som bl.a. i 2022 fik en DMA i kategorien ”Årets eksperimenterende album” for The Absolute Pinnacle), befinder sig åbenlyst godt i det ekspressive udtryk, som opstår, når man opsøger grænselandet mellem kontrolleret avantgardejazz, moderne improjazz og uforfalsket progrock / pigtråd. Musikken er klart eklektisk. Og original. Men også inspireret af 1970’ernes guitarbaserede, britiske rockscene, af traditionel cirkusmusik og country – blandt meget andet. Selv beskriver Zeeberg sin nye musik som ”livsbekræftende musik til en fucked-up tid”. Og det udtryk dækker ganske godt oplevelsen.

****  /  Eget selskab  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share