Trapeze: Level Crossing

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den schweizisk/tysk/franske kvartet, Trapeze, blev skabt i 2022 på (eller efter) et residency i Lille. De fire innovative mestre ud i improvisationsmusik – saxofonisten Sakina Abdou, trombonisten Matthias Müller, DJ’en Joke Lanz og trommeslageren Peter Orins – blev af festivalledelsen i Malterie i Lille og af Impuls Neue Musik sat i stævne til en serie koncerter. Og vel havde de fire forud herfor krydset hinandens veje i forskellig set-up’s, konstellationer og sammenhænge, men aldrig havde de alle fire spillet sammen. Dét fik de til gengæld lejlighed til i Lille, og efterfølgende fik de også trang til at fortsætte, som kvartet. Og Level Crossing – det er deres første fælles album som Trapeze. Musikken er, ja, improjazz, freejazz, disruptede lydlandskaber, soniske felter, amøber af ofte formløs, uforudsigelig lyd, der imidlertid er næsten elektromagnetisk og industrielt dragende. Der er åbenlyst kvaliteter i de minimalistisk komplekse skitser, kvartetten støber – især i titelnummeret, som har noget næsten skræmmende narrativt over sig. Vi er klart i selskab med erfaren folk udi improvisationsmusik.

****  /  Circum-Disc  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share