Michala Petri, Hille Perl & Mahan Esfahani: Corellimania

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Danske Michala Petri (blokfløjte), tyske Hille Perl (viola da gamba) og iransk/amerikanske Mahan Esfahani (cembalo) udgør tilsammen et dynamisk, virtuost kammerensemble. Og deres gebet? Det er – udover slet og ret at spille – at demonstrere Corellimania – den stilistisk indvirkning, den italienske barokkomponist, Arcangelo Corelli (1653-1713), havde på de senere, tyske barokkomponister, Johan Sebastian Bach (1685-1750), Georg Friedrich Händel (1685-1759) og Georg Philipp Telemann (1681-1767). Om Bach, Händel og Telemann rent faktisk blev ramt af den mani, synes jeg, man kan diskutere. Men tanken er interessant, og deres gæld til Corelli er i hvert fald sandsynlig/hørbar. På albummet, Corellimania, lægger Petri, Perl og Esfahani ud med Corellis Sonate da Chiesa i B-moll opus 3 og 4. Herefter følger sonater og suiter (m.m.) af de tre tyske komponister. Og slægtsskabet mellem italieneren og de tre tyskere forekommer slående, må jeg indrømme. Kompositionerne / musikken står åbenlyst i gæld til italieneren hvad angår fraser og motiver, mønstre og melodier. Skal jeg se på eller høre separate sonater og satser, bliver jeg nødt til især at fremhæve Telemanns Sonate Corellisante nr. 2 i A-dur. I den gør de tre mesterlige musikere deres klart ypperste.

****  /  Our Recordings  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share