Rasmus Oppenhagen Krogh: Until Then

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Until Then er danske Rasmus Oppenhagen Kroghs tredje album i eget navn. Af gode grunde blev hans to første album – Whereabouts fra 2020 og Distill fra 2017 – rost. Men Until Then fortjener også ros, for den stadigt mere rutinerede og stadigt helt åbne afsender – komponisten, guitaristen og kapelmesteren, Krogh – demonstrerer en virkelig fin sans for det at kombinere komposition og improvisation. Og når han så stiller op med en solid sekstet, der i øvrigt består af Simon Toldam på keys, Anders ”AC” Christensen på kontrabas, Jakob Høyer på trommer, Victor Dybbroe på slagtøj og Lars Greve på reeds, så kan pilen næsten kun pege den vej. Mange momenter på Until Then er simpelthen ypperlige – det er f.eks. mange af de momenter, hvor langsommeligheden og luftigheden trives – det gør den smukt i titelnummeret og i det hele taget – i de temaer, der synes, at danne fundament for musikken / albummet som helhed. Titelnummereter f.eks. bygger på samme fundament som åbningsnummeret, How U Look. Genremæssigt er vi i den enkle og sfæriske, melodiske og melankolske del af jazzens spektrum. Klangfladerne og pauseringerne er f.eks. af større betydning end fremdriften. Og netop dét værdsætter jeg. Until Then er simpelthen et utrolig skønt bekendtskab.

*****  /  April Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share