Trombone Ensemble Nabou Claerhout: Trombone Ensemble Nabou Claerhout

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, belgiske komponist og trombonist, Nabou Claerhout, havde en drøm om at skabe sit eget, særegne ensemble-projekt. Efter et residency-ophold på Rataplan i Antwerpen begyndte drømmen at tage form og nu, godt tre år, udsender hun med sit projekt Trombone Ensemble Nabou Claerhout det første album (af forhåbentlig mange). Det helt særlige ved ensemblet (som består af mange yngre musikere – Claerhout er selv 30) – er, at instrumenteringen – udover guitar, bas og trommer – består af hele otte tromboner. Den legendariske, amerikanske trombonist, Robin Eubanks, betjener en af disse – han er en moden gæst blandt de dynamiske unge, belgiske, hollandske, tyske og britiske musikere, som udgør ensemblet. Trombone Ensemble Nabou Claerhout har efter dannelsen optrådt på flere festivaler, så det er ikke et uprøvet ensemble, der står bag studieoptagelsen. Albummet emmer af fortrolighed med Claerhouts kompositioner, arrangementer og foretrukne lydlandskab – som naturligt nok udforsker trombonens potentiale. Lydlandskabet – ja, kompositionerne og arrangementerne – rummer både bløde momenter, kanter og karakter. De konkrete trombonister har ret forskellige baggrunde, men i sammenspillet fremstår de som ét homogent kollektiv. Og det skyldes ganske givet, at Claerhout har haft den konkrete besætning i tankerne, da hun skrev og arrangerede sin musik. Lyt bare til et nummer som Murphy All the Way, og du vil forstå, hvad jeg mener.

****  /  W.E.R.F. Records  /  60 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share