Åkervinda: Så skall hat och avund smältas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det svensk/danske vokalensemble, Åkervinda, har med Så skall hat och avund smältas udsendt sit tredje album. Og det musikalske niveau herpå? Det forekommer mig at være et trin op ad stigen, i forhold til tidligere udgivelser – og dét siger ikke så lidt. Ensemblets forrige album, Förgänglight fra 2018, blev nomineret til en Grammy. Men det kunne enkelte sange fra – eller for den sags skyld hele det nye album også blive. Alle femten folkesange på albummet er fremragende, sunget a cappella og indspillet af Morten Vinther Sørensen (et tidligere medlem af The Real Group, som åbenlyst har sans for vokalmusikkens mysterier). Arrangementerne på albummets femten folkesange er alle gennemført smukke, stemmerne hver for sig og tilsammen meget stærke. Danske Lise Kroner og herboende, svenske Iris Bergcrantz foruden Agnes Åhlund og Hanna Grahm gør således et virkelig seriøst indtryk. Deres vokale tolkninger er som storytelling af meget høj kvalitet – og det uanset om de synger svenske sange som Jag står upp en morgon, Hälleberget eller Blågeta eller for den sags skyld en dansk sang som Jeg gik mig ud en sommerdag. Sidstnævnte er efter min mening albummets bedste – en lyrisk sværvægter, en mesterlig komposition, et arrangement til UG og en Lise Kroner i en aldeles respektindgydende, central position i lydbilledet.

****  /  Ladybird Production  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share