Rasmus Elk Olsen: Half Hours on Earth

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Navnet, Rasmus Elk Olsen, siger nok de færreste noget, men spørger man f.eks. en af de følgende, danske musikere – Oh Land, Jacob Bellens, Coco O., Claus Hempler eller Mikael Simpson – er det overvejende sandsynligt, at navnet vil udløse glædesfyldte smil, for Rasmus Elk Olsen har skrevet solide sange til dem alle. Den danske singer-songwriter (og producer) er således en rutineret herre – udi sangskrivning (og produktion). Han er manden bag bands som Naut og Worn Out Sun, men han har også skrevet, optrådt og udgivet sange som solist. Som sådan pladedebuterede han faktisk for mere end en halv snes år siden – med fine anmeldelser til følge. Nu er han her så igen med en solo-plade, Half Hours on Earth – en plade, der fremstår godt gennemarbejdet og fin. Sangene og kompositionerne og arrangementerne er enkle – læner sig op ad den nordamerikanske 70’er-folk-pop-æstetik, som vi f.eks. kender den fra navne som Simon & Garfunkel og Leonard Cohen, men giver også denne anmelder associationer til f.eks. norske Kings of Convenience. Ikke dermed sagt, at Rasmus Elk Olsen rammer helt samme niveau, som de nævnte, men hans stil virker sikker, ægte og kvalitetsbevidst. Derfor er der også god grund til at give hans nye plade et lyt. Den er gennemført og byder endda på højdepunkter som eksempelvis i nummeret, Eye for an Eyeliner.

****  /  ACE Edition  /  32 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share