Rich Halley: Fire Within

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den produktive, amerikanske jazzkomponist og -tenorsaxofonist, Rich Halley, er kendt for sin ekspressive og innovative instrumenthåndtering og for sine ditto kompositioner. Han har udgivet 25 album i eget navn og indspillet mere end 100 af sine egne kompositioner – Fire Within er bare det nyeste album i rækken. Men altså ikke et album, man bare lader glide ind ad det ene øre og ud af det andet. Dertil er musikken alt for markant, signifikant og pågående. Sammen med pianisten Matthew Shipp, bassisten Michael Bisio og trommeslageren Newman Taylor Baker har Halley – en af USA’s pt. mest markante tenorsaxofonister – nemlig skabt nogle voldsomt insisterende musikstykker, hvoraf nogle rummer heller af relativ fred, mens andre fremstår som konstante energiudladninger. Kompositionerne – eller er det skitserne dertil? – og trioens forløsning er tilsyneladende løs og fri, men også kontrolleret og bundet. Og spændet mellem yderpunkterne bærer de fire musikere altså med respektindgydende snilde samtidig med, at de excellerer i et antrit og tempo, der er hæsblæsende og voldsomt. Fire Within er som en intens ild, man let brænder sig på.

****  /  Pine Eagle Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share