Adam Schroeder & Mark Masters: CT!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De to amerikanske jazzentusiaster, barytonsaxofonisten Adam Schroeder og arrangøren Mark Masters, har fundet sammen om denne hyldest til trompetisten Clark Terry, som i december 2020 ville være fyldt 100 år, hvis han havde levet. Den globale pandemi forsinkede bare Schroeders & Masters’ udgivelse, så først nu – tre år og en måned senere – udkommer resultatet af deres samarbejde. Til gengæld fremstår deres album, CT!, som gennemarbejdet og stærkt. Schroeders 12-mands besætning, til hvem Masters skrev arrangementerne, er da også stærk. Den består af Sal Lozano, Bob Sheppard, Kirsten Edkins, Francisco Torres, Ido Meshulam, Lemar Guillary, Dan Fornero, James Ford, Aaron Janik, Edwin Livingston og Peter Erskine – plus, selvfølgelig, Adam Schroeder selv. Alle kompositioner er Clark Terrys, men de er også alle – ærbødigt, respektfuldt og elegant – blevet omformet af Mark Masters, så de nu føles som var de skrevet til netop en besætning af denne størrelse. Schroeder og hans elleve sidemen løfter arven smukt og hylder med virtuositet og moderne elegance den afdøde trompetist og den tid og musik, han var rundet af. CT! er solid, nutidig swingjazz og bebop. Bedst forekommer den drævende Slow Boat mig at være.

****  /  Capri Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share