Vestbo Trio: Out of Place

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Vestbro Trio er en interessant, dansk jazztrio, bestående af Michael Vestbo på guitar, Eddi Jarl på trommer og Jesper Smalbro på bas. Trioen pladedebuterede i 2012 og har siden udgivet flere anmelderroste plader med et karakteristisk, stilsikkert og let afkodeligt miks af instrumental-/vokaljazz og blues-/folkrock.

Efter i de senere år at have haft fokus på det med gæstevokalen, vender trioen på Out of Place – den syvende plade – tilbage til det instrumentale afsæt. Og ikke dermed sagt, at trioen vender tilbage til fortiden, det afprøvede og det sikre. For materialet er nu helt igennem originalt, og besætningen er blevet udvidet, så den nu ikke bare består af Vestbo, Jarl og Smalbro, men også af Mathias Gregersen på pas og Dennis Ahlgren på guitar, steel guitar og meget andet. Med den energitilførsel åbner den oprindelige trio døren til en mere bredspektret, ligefrem og tilgængelig form for instrumentalmusik.

Blandt de bedste nye numre er bluesrockballaden ”Away From Home”, den elektroakustiske, ambiente ballade ”497” og jazzrockballaden ”Peace”. Kendetegnende for alle de nævnte numre er, at de er let tilgængelige, let afkodelige, stilfærdigt stilsikre, guitarbaserede og, ja, lyttervenlige. Instrumentale detaljer lader sig let aflytte, den overordnede kurs tilsvarende let aflæse.

Forstil dig, at du befinder dig i et lydlandskab, der både læner sig op ad den nyere, nordiske jazzmelankoli og op ad lydlandskaber a la dem, fingerpicking folkrock-guitarister som Bert Jansch og Mark Knofler for årtier siden raffinerede – så har du en fornemmelse af, hvordan Vestbo Trios nye lydlandskab tager sig ud. Out of Place er faktisk som et raffineret visitkort – en hilsen til sensommerens Tønderfestival – for skulle trioen ikke med Out of Place kunne åbne porten til Tønder, vil jeg undre mig. Gregersen og Ahlgren tilfører i hvert fald begge et skær, der som et af numrene hedder, er ”Safe in Sound” – egnet til at åbne porten.

****  /  Dog Hound Records  /  41 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share