Annie Chen: Guardians

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Annie Chen er en klassisk uddannet kinesisk komponist og vokalist, bosiddende i USA. Og Guardians – det er hendes nye album. Et album med en ukonventionel form for vokal kammerjazz. Chen har gjort det til en (af muligvis flere) livsopgave(r) at bygge bro mellem den kinesiske musik- og sangtradition og det amerikanske publikum – og mellem den amerikanske jazztradition og moderne jazz og det kinesiske publikum. Og med sig på den mission har hun, i hvert fald på dette album, et internationalt hold bestående af den schweizisk/franske guitarist Marius Duboule, den malaysiske violinist Fung Chern Hwei, den brasilianske pianist Vitor Gonçalves, den japanske trommeslager og percussionist Satoshi Takeishi og amerikanerne – saxofonisten Alex LoRe og bassisten Mathew Muntz. Enkelte af disse spiller også andre, særegne instrumenter, men uanfægtet heraf borger den usædvanlige sammensætning af musikere – kombineret med materialet, der både er originalt og lånt – for en atypisk, ukonventionel form for vokal kammerjazz, der netop bygger bro. Selv synger Chen lyde snarere end ord. Lyde som la-la-lu-la-la-li-la-lu – om end et nummer som f.eks. Underground Dance også inkluderer egentlige ord, egentlig poesi, det engelske sprog. Uanset hvad er Chens vokal skarp, skærende skarp, som var materialet skabt til et scenisk syngespil. Hendes vokal er til tider en prøvelse, synes jeg. Men med det instrumentale akkompagnement tilføres kvaliteter, der alligevel løfter hele udtrykket op til andet og mere end et moderne syngespil.

***  /  JZ Music  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share