Ernesto Cervini’s Turboprop: A Canadian Songbook

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzkomponist og –trommeslager, Ernesto Cervini, har igennem nogle år lagt navn til Turboprop – den sekstet, der igennem alle årene har bestået af altsaxofonisten Tara Davidson, tenorsaxofonisten Joel Frahm, trombonisten William Carn, pianisten Adrean Farrugia og bassisten Dan Loomis – foruden kapelmesteren selv (på trommer). Og nu foreligger så det tredje studiealbum fra sekstettens side – et album, hvortil alle numre er skrevet af canadiske komponister. Ikke at titlen, A Canadian Songbook, skal forstås som en pendant til det, vi normalt forstår ved The Great American Songbook. Næ, nej. Materialet er helt nyt, ikke eviggrønt eller standardiseret. Bare canadisk. Og altovervejende energisk, til tider voldsomt udfordrende, til andre tider fredeligt. I særdeleshed farvet af de tre blæsere, der i momenter giver en massiv lyd. Selv foretrækker jeg at lægge øren til harmonisk rige og rolige ballader som Cervinis Stuck Inside og Raine Maidas og Arnold Lannis Clumsy. Begge disse numre er magiske, sanselige, hjertevarme.

****  /  TPR Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share