Kari van der Kloot: Window

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzsangerinde, Kari van der Kloot, er et virkelig interessant bekendtskab. Window er ganske vist hendes kun tredje album på ti år, så man kan jo ikke sige, at der er udgået meget fra hendes side, ligesom man ikke kan sige, at hun i Europa har etableret sig som kunstner. Ikke desto mindre er hun altså værd at hæfte sig ved – både på grund af hendes evner til at skabe nyt, originalt materiale og for sine evner til at formidle selvsamme materiale. De originale sange og kompositioner på Window balancerer genremæssigt mellem vokaljazz og en række andre, rytmiske genrer og i øvrigt kammermusik. Et særligt kendetegn er, at van der Kloots lyse vokal smyger sig ind og ud af nogle ornamenter, der fint tegnes op af diverse fløjter spillet af Elsa Nilsson og klaver og synths spillet af Jamie Reynolds. Udover disse to musikere medvirker bassisten Gary Wang og trommeslageren Nathan Ellman-Bell. Og, som man f.eks. vil kunne høre på nummeret, Trust Exercise, så er balancegangen mellem genrerne, ja, selve det pågældende nummer, helstøbt, velskabt. Også det afsluttende nummer på albummet, Keeping Quiet (med tekst af forfatteren, Pablo Neruda) er helstøbt, ja, endda gribende.

****  /  TPR Records  /  65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share