Lars Bukdahl: Go-Go! Readymade 2-3

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE Poeten, Lars Bukdahl (f. 1968), debuterede i 1987 med digtsamlingen, Readymade. Nu, nitten år efter, følger han op med Go-Go! Readymade 2-3.

I de mellemliggende år har han skrevet og udgivet flere digtsamlinger, en roman og forskelligt andet. Men det er klart, at debuten har en særlig plads. Det har den for langt de fleste forfattere.

Mange forfattere har det sikkert også, når rutinen har indfundet sig, det stramt med deres debut. Det har Lars Bukdahl i hvert fald. Hvis digtet, Min readymade, i den nye samling ellers står til troende:

min Readymade!, / min, ak, første bog, / så uudholdelig pur, / så nævenyttig naiv, / så koket åndssvag, / ikke engang en / børnebog, bare / en bog skrevet / af en mindreårig, / det postmoderne / knækket i kasseret / 80’er-neon, 41 / hik-hakkende / humørpiller, et / mobilt og logrende / epigon-værksted, / umodenhed sat i / system, lutter / lusepusteri, for ja, / ja, de havde ret, / alle de kedelige / kommissærtyper, / men, hey, hvem / gider være en kedelig / kommissærtype, og / hvem gider have ret, / jeg nægter for evigt / at lære min lektie, / og kun den første / fejltagelse er / værd at gentage, / ready, steady, / go-go.

Med Go-Go! Readymade 2-3 følger Lars Bukdahl op, formodentlig i håb om at gøre op med den barnlige, hik-hakkende stil, som han i dag selv mener kendetegnede debuten. Om det så lykkes? Det må den enkelte afgøre. Men jeg mener det ikke. Tag for eksempel digtet, Brølende hjort ved skovsø:

brøl! brøl! / pip! pip! / kvæk! kvæk! / skvulpe… skvulpe… / brøl! brøl! / kvæk! kvæk! / skvulpe… skvulpe… / brøl! brøl! / skvulpe… skvulpe… / brøl! brøl! / brø! brø! / br! br! / b! b! / ! ! / . .

Hvis ikke det er barnligt, så ved jeg ikke. Det værste er næsten, at Lars Bukdahl slutter den nye samling af med digtet, Fortsættes:

om 19 år, / et øjeblik.

Han har altså tænkt sig at følge op i 2025. Shit, siger jeg bare.

** / Borgens Forlag / 96 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share