Junk Box: Cloudy Then Sunny

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den japansk/amerikanske improjazztrio, Junk Box (som består af pianisten Satoko Fujii, husbonden og trompetisten Natsuki Tamura og den amerikanske percussionist John Hollenbeck), pladedebuterede i 2006 med Fragment – et album der bestod af det, Fujii kaldte ”komponeret improvisation”. Cloudy Then Sunny er 2’eren, der ligeledes er blevet skabt på baggrund af ”komponeret improvisation”. Begrebet dækker over, at de tre mødes i studiet, medbringer skitser af kompositioner, men alle har lov til frit at fortolke, hvordan de vil fremføre deres noder og farve musikken, dens glød og temperament. Det interessante er, at man faktisk kan høre, at de tre nok udtrykker sig frit, hver for sig, men også at de vil i samme retning med musikken. Derfor bliver den avantgardistiske improjazz for lytteren en fascinerende rejse udi ukendt land sammen med tre garvede improvisatorer. Man køber præmissen og lader sig føre med – selv om det alt andet lige er en kompleks, krævende og kompromisløs rejse, man dermed begiver sig ud på.

****  /  Libra Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share