Natsuki Tamura & Satoko Fujii: Chun

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Trompetisten, Natsuki Tamura, og pianisten, Satoko Fujii, er to af Japans mest bemærkelsesværdige musikere indenfor den mere avancerede form for avantgardejazz. De to har fulgt hinanden i en årrække og medvirket på næsten alle hinandens udgivelser. Chun er således bare endnu et skud på den fælles stamme – et duoalbum, der rummer musik, som klart er avantgarde, freejazz og/eller akustisk støj. Musikken er på én gang enkel og kompleks. Giver sine steder associationer til eksempelvis Miles Davis’ Sketches of Spain. Og rummer – som Miles Davis’ klassiker – både noget stringent, melodisk og spirituelt og nogle brutale effekter, elementer af støj og nogle helt uforudsigelige soundscapes. Mest fascinerende er den store, afsluttende suite, Triangle, som strækker sig over næsten 22 minutter. Suiten rummer lige som kernen af det, de to afsindigt dygtige musikere forsøger at udfordre os og sig selv med: avantgardejazz med stor variation i både tempo, udtryk og stringens.

****  /  Libra Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share