Dub Colossus: In Return to Addis

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den engelsk/græske guitarist og bassist Nick ”Dubulah” Page fra bl.a. Trans Global Underground, Temple of Sound og Syriana er ikke bare en musiker med et uhyre sjældent udsyn, men også en omrejsende, meget visionær musikprogrammør og –producer med et særligt blik for mulighederne for at blande genrer. Dubulah er blandt meget andet kraftcentret bag det exceptionelle dance-dub-band Dub Colossus, som på få år har erobret verdensmusik- og dance-dub-scenen, worldwide. In Return to Addis, som delvist er et remiks af numre fra Dub Coloussus’ album A Town Called Addis er så stilren en EP, at man som anmelder aftvinges respekt. Det lykkes Dub Colossus, Dubulah og de to remixere Sidestepper og Cesar Diaz med den mest moderne, musiske udtryksform at levendegøre Addis Ababa – den traditionelle Eritrea/Asmara stil, 60ernes ethiopop, nutidens ethiojazz og 70ernes dub reggae, som jo netop stammer fra det, der i dag er to østafrikanske lande. Kombinationen af genreafsættet, Dubulahs blik for det moderne miks, den succesrige popstjerne Tsedenia Gebremarkos’ sjælfulde vokal og ”Etiopiens Edith Piaf”, Sintayehu ”Mimi” Zenebe, foruden den unge pianist, Samuel Yirga, saxofonveteranen Feleke Hailu og folkesangeren Teremage Woretaw – kombinationen af alt dette / alle dem resulterer i noget virkelig innovativt indenfor fusion.

*****  /  Real World Records  /  21 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share