Mette Sø: Petit Petit

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE Petit Petit er Mette Søs debutroman – en absolut velskrevet og velkomponeret lille sag om en kvindelig cykelrytter i Tour de France. Romanen er let læst, fortællingen ligefrem og såvel handling som karaktertegning tilgængelig og troværdig.

I den forstand er det en debut, der lover godt, for hvad kan der ikke ske, hvis Mette Sø næste gang tager fat i et mere seriøst og vægtigt stof?

Petit Petit er god at slå tiden ihjel med (hvis tiden ellers føles lang), for romanen er vitterligt underholdende og – som nævnt – ligefrem; egnet til at læse under ufokuserede ophold i sommerlandet – det danske eller det franske. Rollelisten er begrænset, handlingen enkel, og alt er til at huske. Man kan læse, slippe bogen og timer eller dage senere vende tilbage, fortsætte sin læsning og straks samle tråden op. Hvilket er en kvalitet i sig selv! Men stadig – Petit Petit er en lille sag. Konkret og i overført betydning.

Ikke desto mindre hæfter jeg mig ved den lille sags stringens, dens konkrete handling og dens fine skildring af forholdet mellem stjernen (Miss Starr) og vandbæreren – deres indbyrdes konkurrence, positionering og kommunikation – og af deres respektive forhold til sportsdirektøren, pressen og publikum. Deres fælles (og individuelle) oplevelser under og efter etapeløbet fremlægges med snilde af Mette Sø. Derfor venter jeg mig meget – af hende i fremtiden.

*** / Forlaget Republik / 160 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share