Syriana: The Road to Damascus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

The Road to Damascus er resultatet af en yderst interessant, kunstnerisk dialog mellem øst og vest. Et helt konkret møde mellem den arabiske qanun (et strengeinstrument med 81 strenge) håndteret af syriske Abdullah Chhadeh og guitaren håndteret af engelsk/græske Nick ”Dubulah” Page – foruden den europæiske kontrabas håndteret af irske Bernard O’Neill (og en række gæsteoptrædende pan-arabiske instrumentalister og vokalister). Dialogen/albummet blev i England helt fortjent nomineret til en Songlines Newcomer Award. Albummet er af uhyre sjælden styrke, dybt originalt, åbent. Hvad præsident George Bush ikke kunne vide var, at han – med sine udtalelser om Syrien som en del af ”ondskabens akse” – blev udslagsgivende for projektets opstart. Rent kunstnerisk ville de tre hovedfigurer sammen med den ægyptiske percussionist, Sherif Ibrahim, den syriske harmonikaspiller, Mazin Abu Sayf, og den palæstinensiske sanger og oudspiller, Nizar Al-Issa, og de øvrige musikere og sangere – i modsætning til Bush – bygge bro. Og resultatet af dét brobyggeri er altså et fremragende album, der på organisk vis mikser traditionel arabisk og græsk musik og europæisk jazz.

****  /  Real World Records  /  62 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share