Gianluigi Trovesi & Gianni Coscia: Frère Jacques – Round About Offenbach

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den italienske jazzkomponist, -saxofonist og -klarinettist, Gianluigi Trovesi, har igennem sit efterhånden lange liv (han er født i 1944) indspillet og udgivet et utal af plader. I de senere år har han på flere af sine plader – på sin helt egen måde – ”arbejdet sig ind i” eller rettere ”rundt om” et bestemt tema, et bestemt værk eller en bestemt kunstners livsværk. Dette sidste gælder for eksempel på nærværende plade, hvorpå Trovesi ”arbejder” sig ”rundt om” den tysk/franske komponist Frère Jacques Offenbach (1819-1880), som især er kendt for operaen, Hoffmanns Eventyr, balletten, Gaité Parisienne, og operetten, Orfeus i underverdenen. ”Arbejdet” udfører Trovesi sammen med den ligeledes italiensk harmonikaspiller, Gianni Coscia. Og sammen går de to altså til Offenbachs livsværk med teknisk snilde og kærlighed til værket. Deres iørefaldende samspil over de klassiske værker har en tilsyneladende naturlig lethed over sig. En sensitiv varme. Og fryd. Tag en skæring som No! … Je suis Brésilien fra Gaité Parisienne og du vil forstå, hvad jeg mener. Albummet er en (lidt poppet) form for absolut Offenbach, indspillet med kunstnerisk snilde.

****  /  ECM Records  /  74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share