Basiru Suso & Viggo Madsen: En flodhest går om hjørnet

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

En flodhest går om hjørnet skulle have været digteren Viggo Madsens litterære debut i 1966. Men manuskriptet blev lagt til side og forsvandt. Nu er det imidlertid dukket op igen, og på dette album bliver det læst op / reciteret af den nu aldrende Viggo Madsen og sat til musik af den noget yngre gambiansk / danske komponist og koraspiller Basiru Suso.

Viggo Madsen har siden sin litterære debut i 1966 udgivet utallige bøger, senest Jegløse digte i 2010. Han har modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse. Og han er af kritikeren, Lars Bukdahl, blevet udnævnt til dansk litteraturs bedst bevarede hemmelighed. Ingen, eller rettere alt for få kender hans forunderlige, poetiske verden. Og dét er ærgerligt, eftersom hans sproglige sans faktisk er ganske enestående.
Digtene på En flodhest går om hjørnet, som alle handler om flodheste, fremstår imidlertid noget naive. Det er som om, de ikke helt kan bestemme sig for, om de skal henvende sig til børn eller voksne. De fremstår upolerede eller ufærdige. Og alligevel får de et forunderligt liv i samklang med Basiru Susos helt enkle afrikanske koramusik.
**
Geiger Records

Please follow and like us:

  • 0
  • Share