Han Bennink Trio: Bennink & Co.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den aldrende, hollandske trommeslager, Han Bennink – der bl.a. har spillet med legender som Dexter Gordon, Sonny Rollins og Cecil Taylor – har i moden alder (han er næsten 70) for første gang dannet sit eget band: en jazztrio. Og dét sammen med to af Europas yngre jazztalenter: den belgiske saxofonist Joachim Badenhorst og den danske pianist Simon Toldam. Trioens musik består af simple strukturer, der i et eminent samspil udbygges med nogle abstrakte improvisationer, der virkelig giver anledning til at tale om avantgardistisk musik – den slags, der er præget af leg. Selv om de tre musikeres ønske om at opretholde en fri ånd og udforske det uudforskede er fremherskende i udtrykket, rummer det således også elementer af drenget drilleri – det gælder f.eks. et nummer som Inside Inside. Legen bringer endda trioens udtryk over i grænselandet til klezmer, til tider over i grænselandet til børnejazz – begge dele er tilfældet i et nummer som Ganz. Selv om trioens album, Bennink & Co., i den forstand rummer mange festlige påhit og fascinerende elementer af udforskning, efterlader det imidlertid ikke det indtryk, at det bringer musikken afgørende videre. 

***
ILK Music
45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.