Alexis Cuadrado: Noneto Ibérico

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Bassisten Alexis Cuadrado stammer fra Barcelona, men i øjeblikket er han en af de mest efterspurgte musikere på den vibrerende jazzscene i Brooklyn. Formodentlig fordi han med sin kontrabas på usædvanlig vis formår at bygge bro mellem de spanske traditioner og den moderne amerikanske jazz.
Noneto Ibérico er netop det – brobygning mellem traditionel spansk musik og moderne amerikansk jazz. Noneto Ibérico er ni nyskrevne stykker musik, der alle forbinder afarter af flamenco med jazz. Og alle stykker skyldes Alexis Cuadrado.
Kompositionerne emmer alle af brobygning, men også Alexis Cuadrados samspil med især trompetisten Avishai Cohen og pianisten Dan Tepfer emmer heraf. Alexis Cuadrados kompositioner – og musikernes forløsning af dem – udmønter sig dermed i noget, der fremstår som et nyt æstetisk udtryk – uanset at musikken læner sig op af etablerede subgenrer som fandango, rumba, bulerías mm. Kendetegnende for kompositioner er, at de teknisk og kunstnerisk er komplekse. Og at de bryder nye veje i musikken.
****
Brooklyn Jazz Underground Records
78 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.