Sinikka Langeland: The Land That Is Not

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den finsk/norske folkesangerinde, Sinikka Langeland, har tidligere imponeret. Og hun gør det endnu engang – noget så eftertrykkeligt. Denne gang først og fremmest ved – med sit eget melankolsk gribende udtryk – at synge og sætte musik til en stribe fremragende digte af den finsk/svenske forfatter Edith Södergran. The Land That Is Not er således et mesterværk fra grænselandet mellem nordisk folkemusik, sfærisk vokaljazz og moderne oratorium. CDens titel refererer til et af Södergrans digte:Landet som icke är – et uhyre smukt og vemodigt digt, der må tolkes som udtrykkende en troendes længsel efter det hinsides. Langelands kompositoriske tilgang til dét – og de andre digte – er tilsvarende præget af vemod og længsel. I den forstand smelter tonen i digtene og Langelands kompositioner sammen. Lægger man dertil, at det instrumentale back up af Arve Henriksen på trompet, Trygve Seim på sax, Anders Jormin på bas og Markku Ounaskari på percussion – kombineret med Langelands egen kantele – er så kompetent, har man alle forudsætningerne for at tale om et mesterværk.
******
ECM Records
54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.