Al Jarreau and the Metropole Orkest: Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

At dømme efter de indledende liner notes i denne live-CDs booklet er Al Jarreau oprigtigt glad for, at han med dette set-up – en live-indspilning med The Metropole Orkest dirigeret af Vince Mendoza – er blevet budt indenfor på det amerikansk Concord label: ”My new home”. Han virker oprigtigt glad for, at Mendoza har udvalgt nogle af hans numre og arrangeret disse, så de tillader ham at ”be a new me”.

Man må da også imponeres over de storladne smoothjazzballader, som Al Jarreau har masser af i bagagen. Der er noget imponerende over at høre hits som Jacaranda Bougainvillea, Cold Duck og Flame samlet på et og samme album – med den fremragende vokalist foran et stort kompetent orkester. Der er ingen tvivl om, at Al Jarreau både som skribent og sanger har skabt noget stort. Og at The Metropole Orkest dirigeret af Vince Mendoza formår at understøtte dette store. Men det er altså også som om materialet – med Mendozas og orkestrets involvering – er blevet så raffineret, at de oprindelige konturer, teksturer og frakturer er forsvundet. Det er som om, alt det, der oprindeligt strittede, er blevet erstattet af noget plastisk. Og dét er ærgerligt.
****
Concord Music
61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.