Pasborg’s Odessa XL: Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den danske jazztrommeslager, Stefan Pasborg, er en musiker, der indgår i mange sammenhænge. Blandt andet er han nøglefigur i de to orkestre – Odessa 5 og Ibrahim Electric – og det er netop de orkestre, han her har slået sammen til ét XL. Fælles for de to orkestre er, at der er noget på én gang avantgardistisk og retrospektivt over deres musik. Noget fanden-i-voldsk, rebelsk og respektløst. Og dét ændrer sig selvfølgelig ikke, bare fordi de to orkestre for en stund smelter sammen. Tvært imod synes indtrykket at forstærkes. Alene derfor er der grund til at lytte til Pasborg’s Odessa XL Live. Albummet emmer af fremdrift, spilleglæde og et både individuelt og kollektivt højt bundniveau, som i den grad aftvinger respekt. Jazzorkesteret XL – det vil sige Stefan Pasborg, Jakob Munck, Anders Banke, Peter Rosendal, Niclas Knusen og Jeppe Tuxen – giver tilsammen et meget troværdigt indtryk, når de radbrækker numre som Led Zeppelins Black Dog, King Crimsons 21st Century Schizoid Man og Charlie Mingus’ Boogie Stop Shuffle. Uanset om det er rocknumre eller jazzstandards, XL, angriber, kommer der en medrivende vibe med multi-etniske undertone ud af angrebene. Og dét er L.

****
Stunt Records
50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.