Gerald Albright & Norman Brown: 24/7

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den amerikanske saxofonist, Gerald Albright, og hans landsmand, guitaristen Norman Brown, er notabiliteter, når det gælder smooth- eller souljazz, og deres nye, fælles album styrker kun den position. 24/7er et virkelig velsmurt, glat og groovy album, som man i dén grad enten kan lade sig rive med af (eller glide af på).
Albright har spillet med navne som Quincy Jones, Whitney Houston og Phil Collins. Han har udgivet 15 album i eget navn og solgt over en million af disse, i USA alene. Især indenfor genrerne pop og smooth- og souljazz.
Brown vandt for sit album Just Chillin’ fra 2003 en Grammy i kategorien Best Pop Instrumental, og siden har han været en af USA’s mest efterspurgte guitarister indenfor genrerne pop, r&b og smooth- og souljazz. Som Albright, har Brown spillet med et hav af andre musikere indenfor nævnte genrer.
Med et samarbejde de to imellem skulle der altså være lagt i ovnen til noget stort. Og teknisk set er der da heller ikke noget at kritisere. Både kompositioner, arrangementer og udførelse sidder i øjet på 24/7. Men… hvor er kanten? Hvor er den påtrængende nødvendighed? 24/7 er al for velsmurt – selv om albummet f.eks. rummer en fed versionering af Brothers Johnsons klassiker fra 1976 Tomorrow. Jeg glider som lytter af på albummet.
***
Concord Music
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.