Charles Lloyd & Maria Farantouri: Athens Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Amerikanske Charles Lloyd – en af vor tids største og mest ekspressive jazzsaxofonister og –komponister – hørte i 2002 i sin hjemby, Santa Barbare, en koncert med den græske sangerinde Maria Farantouri. Lloyd blev så betaget af hendes hjertegribende, klassiske kontraalt – som emmede af antikkens tradition – at han året efter inviterede hende med som gæsteoptrædende under en koncert i Athen. De to første møder mundede ud i et omsiggribende kunstnerisk samarbejde, som med denne dobbelt-CD fra ECM endelig er blevet foreviget. Athens Concert er en live-indspilning fra Lloyd og Farantouris konceptkoncert i Athen i 2010. En koncert, der – understøttet af pianisten Jason Moran, bassisten Reuben Rogers, trommeslageren Eric Harland, lyraspilleren Socratis Sinopoulos og pianisten Takis Farazis – byder på en respektindgydende, uhyre smuk og innovativ kombination af 1) nye nordamerikanske jazzkompositioner med plads til improvisationer og 2) stramt strukturerede, klassiske, græske suiter. Athens Concert er som en brobygning mellem stemme og instrument, mellem følelsesladede udbrud og teknisk kompleksitet, mellem nostalgisk, antik tradition og moderne, melodisk jazz. Athens Concert er en kunstnerisk magtdemonstration med et bemærkelsesværdigt spænd.
******
ECM Records

87 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.