Avishai Cohen with Nitai Hershkovits: Duende

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Israelsk/amerikanske Avishai Cohen er ikke bare en eminent jazzbassist, han er også en meget innovativ jazzkomponist, der tilfører musikken som sådan en ny harmonik. Hvad kilderne til interessen for den nye harmonik er, kan en udenforstående kun gisne om, men måske har Avishai Cohen en interesse for både jødisk musiktradition og moderne jazz. I hvert fald baner han med sine kompositioner – der tager afsæt i de to genrer – nye veje i musikken. Det er dét, der er så fascinerende ved Avishai Cohens musik. Den rummer nogle atypiske klangflader, noget narrativt, en form for sjæl – noget duendeslet og ret. Tag nogle numre som Four Verses / Continuation og Soof, og du – kære læser – vil forstå, hvad jeg mener. Numrene emmer på én gang af klassisk kammermusik, moderne duojazz og ny kompositionsmusik med israelske aner. Det fascinerende ved det nye Cohen-album – set i forhold til alle hans tidligere album – er, at Duende er et duo-album, hvorpå Avishai Cohen spiller kontrabas og israelske Nitai Hershkovits spiller klaver. Det er med andre ord et instrumentalt enkelt set-up, men alligevel – i kraft af kompositioner og spilleteknik – et album med en dybde, duende.
*****
Blue Note Records
34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share