Træben: Push

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Kvartetten hedder Træben. Træben! Kunne det være mere mærkværdigt? Eller mere dansk for den sags skyld? Næppe. Træben kalder sig ikke desto mindre en international kvartet. Dens medlemmer har da også rødder i både Danmark og Holland – heraf det internationale, må man antage.
Men det internationale knytter sig an til andet og mere end rødderne. Kvartetten spiller nemlig en forrygende, moderne form for pågående jazz, som nok rummer et element af dansk/nordisk melankoli, men først og fremmest kendetegnes ved en dynamisk harmonik og en åbenhed af international karakter.
Der er således et kontinentaleuropæisk tilsnit over kvartettens musik, som er melodisk  fængende, besnærende stoflig og smuk, enkel og samtidig kompleks. Numre som Top Dog, Try To Remember og Catatraficer som et yderst kompetent orkesters opsamling af europæiske jazzerfaringer og sammenfletning og forædling heraf. I den forstand leverer Træben med Push noget af det bedste fra den nutidige, europæiske instrumentaljazzscene, undertegnede længe har hørt.
Bemærk, at næsten alle kompositioner bærer danske Jens Larsens signatur!
****
Jarr Records

70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.