Steve Kuhn Trio: Wisteria

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det er en fryd at lytte til de tre ronkedorer, der tilsammen udgør Steve Kuhn Trio: Pianisten Steve Kuhn på 74, bassisten Steve Swallow på 71 og trommeslageren Joey Baron på (ok… sølle) 57. Fænomenet, triojazz, lyder således – i de tres tilfælde – uhyre enkel, trods kompositoriske kompleksiteter. De tre mestre får musikken til at fremstå, som gav den sig selv. Og dét er deri mestrene beviser deres rutine og værd. Wisteria er et begavet jazzalbum på et højt kunstnerisk niveau. Titelnummeret er en ballade fra starten af 60erne skrevet af Art Farmer, men ellers er det primært nyere materiale af Kuhn og Swallow, der udgør albummet, som topper med Kuhns Adagio. Kuhn har ikke komponeret alverden, men den musik, han har komponeret, egner sig i dén grad til gentagne versioneringer. Og når den – som her – bringes i kontakt med numre som Carla Bleys gospelkomposition Permanent Waveog Dori Caymmis brasilianske Romance, åbner der sig en uhyre attraktiv form for moderne triojazz. Albummet som helhed emmer både af rutinens tyngde og friskhedens kraft.
*****
ECM Records

67 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.